Email encoder
Home | Search | Contact

E-post omkoder: Unngå at e-postadressen din samles inn og brukes til spam
SafeMailto e-post omkoder hjelper deg unngå innsamling av e-post fra websider samtidig som den beholder bekvemmeligheten av bruken av den vanlige "mailto" e-post linken. Det finnes mange e-postomkodere på nettet og mange personer bruker dem ikke fordi de betviler hvor effektive de er. SafeMailto er et kraftig og effektivt beskyttelsessystem og vi forklarer nedenfor hvorfor vi kan påstå dette.

Det er to hovedstyrker ved omkoderen

 • Sikkerhet & Effektivitet. Din e-post adresse er kun lagret kryptert og kan bare bli vist dersom man bruker en full JavaScript fortolker (mer tekniske detaljer). En empirisk studie viser at denne teknikken alene allerede er effektiv. Dessuten, hvis du også velger bruker valget med brukerutfordring, blir det praktisk talt umulig for et dataprogram å finne frem til e-postadressen din (mer tekniske detaljer).
 • Gjennomsiktighet for bruker. Ved å følge e-post linken åpner man et vindu i e-postklienten. Så, avhengig av valget du velger nedenfor vil brukerne vanligvis ikke merke noe uvanlig.

Demonstasjon: se det i bruk

Enkelt omkodings eksempelOmkoding + Bruker-utfordring eksempel

Få det til å fungere for deg

> Steg 1: skriv inn din e-post adresse
  Hva gjør vi med din e-post adresse?
> Steg 2: velg funksjonsvalg
 • E-post link tekst Dette er den klikkbare teksten av linken (se eksempel ovenfor).
  Ikke bruk din e-postadresse!

 • E-post emne tekst
  Dette er teksten som vil vises i emnefeltet på e-post som blir sendt fra denne linken.
 • Dette er den sikreste (anbefalt) måten. Brukere må skrive inn koden som blir vist på et bilde før vinduet til e-postklienten kommer opp.
> Steg 3: klikk på "Generer koden"!
> Steg 4: kopier koden under inn i HTML koden på din egen webside
> Steg 5: fortsett til steg 6 (bare hvis man velger brukerutfordring)

Kan du hjelpe?

 • Du kan abonnere på vår RSS varslingstjeneste for å bli informert om når omkoderen har blitt oppdatert av sikkerhetsgrunner.
 • Hjelp oss å forbedre denne gratistjenesten ved å sende oss kommentarer & forslag.
 • Du må gjerne linke til denne tjenesten fra din webside.

Teknisk begrunnelse: Javascript

Koden generert i Steg 3 (heretter bare omtalt som "koden") er skrevet i JavaScript. Den utfører en ikke-alminnelig beregning, ikke bare en enkel erstatting av hvert tegn med spesialtegn, slik det blir gjort av de fleste omkodere. JavaScript er standard programmeringsspråk for bruk på websider. For å ha mulighet til å utføre beregningen beskrevet i koden må software-applikasjonen være i stand til å forstå et slikt språk. Alle/de fleste nyere nettlesere gjør dette. Dette er likevel ikke tilfellet for webcrawlere. Hvorfor ikke?
 • Forskyvning av rolle. Rollen til webcrawlere/spidere/roboter og andre spambots er å samle store mengder data fra webdokumenter. De er ikke-interaktive programmer med muligheten til å kjøre uten menneskelig innblanding i dagevis. I den andre ytterkant så er rollen til JavaScript å tilby en eller annen interaktivitet på websidene.
 • Inneffektivitet Hvis noen ville konstruere en crawler som har muligheten til å tolke JavaScript ville han til denne mest sannsynlig gjenbruke JavaScipt motoren til en nettleser, noe som er mulig. Fremdeles, ville det være verdt å kjøre all JavaScript-kode tilgjengelig på nettet for å trekke ut et par e-post adresser, når man vet at e-post omkoding er en anekdotisk bruk av JavaScript? Helt klart, neppe.

Teknisk begrunnelse: brukerutfordring

Her tar vi for gitt at noen har eller vil lage og bruke et slikt verktøy. Så hva kan vi gjøre? En begrensning av den tidligere måten er at man stoler på et gyldig, fullstendig program og gitt et egnet verktøy, det kan man bruke dette til å finne frem til din e-post adresse. Vi kan løse dette ved å lage programmet beregningsmessig ufullstendig med henblikk på den informasjonen vi prøver å skjule. JavaScript-programmet inneholder ikke hele e-post adressen din, bare en del av den. Likevel, siden vi vil (selvsagt) at brukerne av din webside til å ha muligheten til å kontakte deg, trenger vi fremdeles å lagre den manglende informasjonen et sted. Et sted hvor den er tilgjengelig for brukerne, men ikke for robotene. Så her vil vi lagre denne informasjonen i et bilde. Å lese det på bildet er overkommelig for mennesker, men er et problem som er veldig vanskelig å løse beregningsmessig. Så den eneste realistiske risikoen er at noen snapper adressen din manuelt.
e-post omkoder vindu for brukerutfordring
Figure over: vindu for brukerutfordring.


Nettlesere som ikke støtter JavaScript

Det kan, i hvert fall teoretisk, skje at besøkende til websiden din enten har slått av support for JavaScript i nettleseren sin eller at nettleseren deres er veldig gammel (10 år gammel) og ikke har innebygd støtte for JavaScript. Siden e-post omkoderen er avhengig av bruken av JavaScript vil disse brukerne ikke ha muligheten til å kontakte deg når du bruker denne omkodede linken. Fremgangsmåten brukt her er for å være sikkert på at disse potensielle brukerne er klar over dette ved å videresende dem til denne forklarende seksjonen. De vil da få muligheten til å enten skru på støtte for JavaScript i nettleseren sin eller bruke en annen nettleser.
Det er viktig å forstå at vi ikke har noe tegn på at disse typer brukere eksisterer i praksis. Hvis vi på noe tidspunkt fant ut at de representerte mer enn en veldig marginal del mennesker vil vi implementere en backupløsning med skjemabasert e-post system som ikke krever støtte for JavaScript.

Hva bruker vi e-postadressen din til?

 • Hvis du ikke ønsker valget med brukerutfordring over, vil all beregning skje lokalt på din egen datamaskin.
 • Hvis du derimot velger dette valget er det nødvendig å sende e-postadressen din til vår server etter omkoding for å generere bildet og HTML filen. Uansett vil ikke e-postadressen din bli lagret på serveren.
SafeMailto E-post Omkoder v2.1.1 | Help
Oversettelsen: Reidar Jørgensen

 
Copyright ©1997-2006 Syronex® | Privacy | Terms of use Top